De applicatie ‘MyBenefits’ vereenvoudigt je aanvraag van sociale voordelen

9 augustus 2021

Ongeveer 2 miljoen mensen in meer kwetsbare situaties hebben recht op een sociale uitkering. MyBenefits is een app die betere toegang biedt tot sociale rechten die niet automatisch toegekend worden en je moet minder administratieve formaliteiten doorlopen.

Je kan de app terugvinden
• in de appstore onder “MyBEnefits”
• via de website https://mybenefits.fgov.be

De app bestaat al een tijd, maar heeft nu 2 nieuwe functies

1. Het opzoeken van voordelen
Er zijn ongeveer 200 voordelen geregistreerd voor personen met een sociaal statuut, deze zijn te raadplegen in dynamische lijsten. Je kan filteren op locatie, je profiel (bvb. BIM, GRAPA) en de gewenste categorie (cultuur, ontspanning of sport);

2. De zichtbaarheid en het gebruik van sociale voordelen verhogen
Er bestaan enorm veel sociale voordelen, ze allemaal oplijsten en ze associëren met kwaliteitsinformatie is een ambitieus plan. Daarom kan iedereen, professional of burger, een voordeel (het accent ligt op sport, cultuur of ontspanning) dat nog niet vermeld staat, melden.

Burgers die genieten van een Integratietegemoetkoming (IT), een verhoogde interventie of een ander sociaal statuut kunnen in de applicatie bijvoorbeeld op een veilige manier de lijst zien met hun sociale statussen en ze kunnen gemakkelijk zoeken naar de rechten en sociale voordelen waarvan ze kunnen genieten. Zij kunnen ook een bijkomend voordeel waarvan ze weet hebben meedelen via de app.

Organisaties bieden veel sociale voordelen, zoals een voordeeltarief voor toegang tot een zwembad of museum. Burgers kunnen via de app een digitale/QR-code gebruiken in plaats van een papieren attest.

Beroepsorganisaties worden aangemoedigd om gebruik te maken van de app om te controleren of iemand aan de voorwaarden voldoet om een uitkering te ontvangen. Ze kunnen zoeken naar de rechten en sociale voordelen die verbonden zijn aan de sociale statuten. Zij kunnen ook een bijkomend voordeel meedelen via de app.

Bron : DG Personen met een handicap – 09/08/2021

Partagez:

À lire aussi…

DIGITALL

De VZW ‘Le Toisième Oeil’ die zich richt tot personen met een beperking kondigt met trots een colloquium aan rond de...

DigitALL

DigitALL

Digit-all is een vormingsproject binnen de OCR (openbare computerruimte) van de VZW en richt zich tot alle personen...

Contactez-Nous

T : +32 (0)2/427.75.42

F : +32 (0)2/427.75.15 

ASBL Le 3e Oeil
18 rue du moniteur
1000 Bruxelles

troisiemoeil2@gmail.com

ASBL Le 3e Œil – 18 rue du Moniteur – 1000 Bruxelles T : +32 (0)2/427.75.42 – F : +32 (0)2/427.75.15 troisiemoeil2@gmail.com

Agréé Cocof

Skip to content